Джойнт - какво трябва да знаем

Джойнт - какво трябва да знаем

Джойнтът е предпочитан и популярен начин за употребяване на марихуана. Представлява ръчно свити цигари, в които се поставя смлян канабис с тютюн или без, завит в тънка хартия. Историята на пушенето на марихуана може да се проследи до древни времена, а ефектите ѝ съвсем не са ново откритие за човечеството.

Свитите цигари – джойнт се използват все по-масово, заради приятните ефекти, които носят за тялото и ума. Ако сте любопитни да научите повече информация за джойнта, за това как действа на организма и какви са ползите и потенциалните вреди от него, продължете да четете.

История на марихуаната и за какво се използва днес

Употребата на марихуана започва преди 2900 г. пр. Хр., като в началото се е използвала от древните египтяни за лечебни цели и за намаляване на възпалителните процеси по тялото. Дори в оригиналната еврейска версия на Библията „Новия завет“ е споменато за „свещено масло“ за помазване, съдържащо марихуана.

През следващите години (1000 г. пр. Хр.) в Индия е създадена напитка, съдържаща марихуана. Смятало се, че марихуаната лекува дизентерия и проказа, които се смятали за нелечими дотогава. Канабис за лечение на инфекции и различни болести бил използван и древните гърци, римляните, арабите и английската древна цивилизация.

След 800 г. сл. Хр., канабисът все по-често започва да се употребява за развлекателни цели и като материал за правене на хартия, дрехи и въжета за кораби. До средата на 19 век, канабисът се продава в аптеките без рецепта, като лечебно средство.

Днес марихуаната се използва масово за развлечение, успокоение на ума и медицински цели. След години опити да се узакони, в редица страни и щати в Америка, марихуаната става легална, както за медицински, така и за развлекателни цели.

Ефекти от пушенето на джойнт

Ефектите от пушенето на джойнт се определят от няколко фактора, сред които съдържанието на марихуана в джойнта, индивидуалната ви толерантност към нея и настроението ви. Най-честите благоприятни ефекти, които се съобщават от потребителите са свързани с чувство на еуфория, релаксация, увеличена креативност и подобрено настроение.

Свитите цигари с марихуана се използват масово заради техните успокояващи свойства. Употребяват се от хора, изпитващи силен ежедневен стрес, натиск и напрежение, за да ги редуцират и да се чувстват спокойни.

Други плюсове на джойнта освен приятните му ефекти са неговата лесна употреба и достъпност. Можете да го консумирате по всяко време, без да ви е нужно друго, освен запалка. Предварително свитите цигари са достъпни и лесни са употреба, а ефектите им са бързи.

Въпреки всички тази плюсове, требва да знаете, че дългосрочната употреба и прекомерното пушене на джойнт може и да ви навреди. Димът, произведен при горенето на канабиса, може да бъде вреден за дихателните пътища, най-вече при продължителна употреба. Може да доведе и до проблеми с концентрацията и да забави времето ви за реакция.

Затова ако сте решили да се отдадете на това приятно занимания за тялото и ума, избирайте точното количество според индивидуалната ви поносимост към тези цигари, за да избегнете нежелани последици.

Добави коментар