Разлики и прилики между вейп и електронни цигари

Разлики и прилики между вейп и електронни цигари

Вече традиционните цигари не са на мода и дори страстни пушачи се обръщат към някои по-модерни алтернативи. През последните няколко години вейп устройствата и електронните цигари станаха популярни заместители на други тютюневи изделия.

Много често вейп и електронна цигара се използват като синоними за обозначаването на един и същ продукт. Това се дължи на многото прилики в двете устройства, но трябва да се отбележи, че има наличие и на някои съществени разлики.

Екипът на CBDPro.bg се състои от експерти в сферата на всякакви продукти за консумация на CBD. В нашето портфолио ще намерите богата гама от видове вейпове и електронни цигари, затова сме и добре запознати с разликите между тези устройства.

В следващите редове ви представяме някои основни прилики и разлики между вейп и електронни цигари.

Нека първо разгледаме приликите

И двете устройства предлагат модерна алтернатива на тютюнопушенето, с която се заместват традиционните цигари. Общото при вейпа и електронната цигара е, че доставят никотиново усещане, при което липсва наличието на вредни токсини.

Друга основна прилика е възможността за регулиране на никотина, която и двете устройства имат. Това позволява на ползвателите сами да избират подходящата за тях степен, което помага за постепенното намаляване на никотиновата зависимост.

Вейп устройствата и електроните цигари работят след като в тях бъде поставен пълнител. В него се съдържа течност с никотин, която е обогатена с различни вкусове и аромати. Това дава възможност на потребителите да изберат пълнител, който да отговаря на личните им вкусови предпочитания.

Може би най-доброто предимство на този вид цигари е това, че не произвеждат традиционният тютюнев дим, който оставя след себе си неприятна миризма.

А ето и няколко разлики между двете устройства

Най-съществената разлика между вейп устройствата и електронните цигари е в дизайна и работния принцип. Вейп устройствата са обикновено по-сложни в дизайна. Те работят чрез принципа на нагряване на течността, която след това се превръща в пара. Процеса на работа при електронните цигари е по-прост и се извършва чрез нагласяване на температурата на нагряване на пълнителя.

Друга ключова разлика, която трябва да знаете при избор между електронна цигара и вейп устройство е доставката на никотин, която се осъществява от двата продукта. Вейповете предлагат по-голяма гъвкавост в контрола на нивата на никотин, докато електронните цигари обикновено съдържат фиксирани количества никотин във всека касета.

Тук е време да обърнем внимание и на разликите във видовете течности, които са подходящи за използване при двете устройства. При вейпа се използват течност, които могат да са с никотин или без. Те се предлагат в различни по големина пълнители. Електронните цигари са снабдени с касети, които съдържат тютюн и никотин.

Добави коментар